

Zoethout
EIGENSCHAPPEN
-
Aanwezig in Calabrië sinds de eerste helft van de 14e eeuw
-
Typische mediterrane kruidachtige plant die al sinds de oudheid bekend staat om zijn helende eigenschappen
-
Onmiskenbaar bitterzoet, licht kruidig ​​in de mond
CALABRO ZOETHOUT
Calabro Zoethout wordt gemaakt door infusie van pure Calabrische drop zonder enige toevoeging van andere natuurlijke smaakstoffen.
Zoals bekend groeit zoethout spontaan langs de Ionische kust van Calabrië en alleen in dit gebied bereikt het uitstekende kwaliteiten van glycerrrhizine en andere actieve ingrediënten die de wortel verfrissende, dorstlessende en spijsverteringseigenschappen geven.
Het is de eerste pure droplikeur zonder enige andere essentie dan drop . Het wordt aanbevolen om het op elk moment van de dag of na de maaltijd koud of zelfs ijskoud te serveren.
De productie van Zoethout Likeur
01.
02.
03.
De zoethoutlikeur wordt geproduceerd door infusie, beginnend bij de wortels, die worden verzameld door rooien door ploegen, meestal na de eerste herfstregens, met een periodiciteit van 3-4 jaar per veld, de tijd die nodig is om een ​​goede concentratie glycyrrhizine te verkrijgen.
De aldus verkregen sarcines worden naar de fabriek gebracht, gedroogd en voor verwerking verzonden. Eerst worden de wortels gehakt en gerafeld, in geperforeerde manden geplaatst en in extractors (koffiezetapparaten) geplaatst, waar ze worden onderworpen aan waterdampdruk van 160°C.
Het geëxtraheerde sap wordt geconcentreerd in grote potten die zijn uitgerust met mechanische peddels die de aan de kook gebrachte vloeistof roeren.
Tijdens de productiefase van de likeur wordt het aldus verkregen koude geconcentreerde sap ondergedompeld in roestvrijstalen tanks met laag mineraalwater, suiker en zuivere alcohol, zodat het kan worden gemengd (infusie). Dit resulteert in een bijzonder geurige, zwartgekleurde hydroalcoholische oplossing die rijk is aan actieve ingrediënten uit de zoethoutwortel.
Dit mengsel wordt vervolgens een paar dagen met rust gelaten, gefilterd, opgevangen in een opslagtank, geanalyseerd en vervolgens naar de vuller gestuurd om de eerder gespoelde en uitgelekte flessen te vullen.